Izjava o zaštiti podataka

Zaštita vaših osobnih podataka posebno nas brine. Vaše podatke obrađujemo isključivo na temelju zakonskih odredbi (GDPR, TKG 2003). U ovim podacima o zaštiti podataka informiramo vas o najvažnijim aspektima obrade podataka putem naše web stranice.

Možete nas kontaktirati preko sljedećih podataka:
din-Dietmar Nocker Sicherheitstechnik GmbH & Co. KG
Kotzinastraße 5-7, A-4030 Linz
Tel. +43 732 770811-0, E-Mail office@din-notlicht.at

Za otvorena pitanja u vezi s našom zaštitom podataka kontaktirajte nas na datenschutz@din-notlicht.at.
Nadležno tijelo odlučuje samo ili zajedno s drugima o svrhama i sredstvima obrade osobnih podataka (npr. imena, kontaktni podaci itd.) Ako nam svoje kontaktne podatke pošaljete putem kontakt obrasca ili e-pošte, oni će se pohraniti kod nas za vrijeme obrade. Ako nastane ugovorni odnos, podaci će se čuvati u zakonom propisanom trajanju

SSL-enkripcija
Iz sigurnosnih razloga i da bismo zaštitili prijenos povjerljivog sadržaja koji nam pošaljete kao operateru web stranice, naša web stranica koristi SSL ili TLS enkripciju. To znači da treće strane ne mogu čitati podatke koje prenosite putem ove web stranice. Šifriranu vezu možete prepoznati po adresnoj liniji preglednika „https: //“ i po simbolu zaključavanja u liniji preglednika.

Kontaktirajte nas
Podaci koji se prenose putem obrasca za kontakt pohranjuju se, uključujući vaše kontaktne podatke, kako bi se mogao obraditi vaš zahtjev i bio dostupan za eventualne korekcije ili pitanja. Ovi podaci neće se proslijediti bez vašeg dopuštenja.

Obrada podataka unesenih u kontakt obrazac odvija se isključivo na temelju vašeg pristanka (članak 6. stavak 1. točka. a) GDPR). Opoziv vašeg već danog pristanka moguć je u bilo kojem trenutku. Za opoziv dovoljno je poslati neformalnu obavijest putem e-maila. Povlačenje pristanka ne utječe na zakonitost postupaka obrade podataka koji se provode sve dok se zahtjev za brisanje ne procesuira.

Podaci poslani putem kontakt obrasca ostaju s nama dok ne zatražite brisanje, opozovete svoj pristanak za pohranu ili dok više nema potrebe za pohranom podataka. Obvezne zakonske odredbe – posebno razdoblja zadržavanja – ostaju neizmijenjene.

Otkrivanje podataka
Kao dio din grupe, legitiman je interes koristiti središnju upravu Din – Dietmar Nocker Sicherheitstechnik GmbH & Co KG za interne administrativne svrhe, uključujući prijenos i obradu osobnih podataka (uvodna izjava 48 GDPR-a). Načela GDPR-a ostaju sačuvana u ovom prijenosu.

Ako je za daljnju obradu prikupljenih osobnih podataka potrebno koristiti obrađivače podataka, to se vrši u skladu s gore navedenim svrhama. Da bi mogao sklopiti ugovor s obrađivačem podataka u svrhu obrade podataka, u prethodnom koraku provjerava se mogu li se ispuniti zahtjevi i načela GDPR-a.

din-grupa
din-Dietmar Nocker Sicherheitstechnik GmbH & Co KG (Kotzinastraße 5-7, 4030 Linz)
din-Dietmar Nocker Anlagentechnik GmbH (Kotzinastraße 5-7, 4030 Linz)
din-Sicherheitstechnik (Schweiz) AG (Poststraße 1, 9100 Herisau)
din-Dietmar Nocker Sicherheitstechnik d.o.o (Zagrebška cesta 90, SL-2000 Maribor)
din-Sicherheitstechnik Italia S.r.l. (Via Filippo Argelati 45, I-20143 Mailand)
din-Dietmar Nocker Facilitymanagement GmbH (Kotzinastraße 5-7, 4030 Linz)
nano-LED Technology GmbH (Kotzinastraße 5, 4030 Linz)

Kolačići
Naša web stranica koristi kolačiće. Ovo su male tekstualne datoteke koje vaš web preglednik pohranjuje na vaš uređaj. Kolačići nam pomažu da učinimo našu web stranicu korisnijom, učinkovitijom i sigurnijom.

Neki su kolačići “session-cookies” (preglednički kolačići). Takvi se kolačići automatski brišu na kraju pretrage internetske stranice. Međutim, drugi kolačići ostaju na vašem uređaju dok ih sami ne izbrišete. Takvi kolačići pomažu nam da vas prepoznamo kada se vratite na našu web stranicu.

Pomoću modernog internetskog preglednika možete ih nadzirati, ograničavati ili sprječavati upotrebu kolačića. Mnogi web preglednici mogu se konfigurirati tako da se kolačići automatski brišu kad se program zatvori. Deaktivacija kolačića može rezultirati ograničenom funkcionalnošću naše web stranice.

Postavljanje kolačića, koje je potrebno za provođenje elektroničkih komunikacijskih postupaka ili pružanje određenih funkcija koje tražite (npr. košaricu), događa se na temelju čl. 6. st. 1 točka. f) GDPR – a. Kao operator ove web stranice imamo legitiman interes za pohranu kolačića za tehnički besprijekorno i nesmetano pružanje naših usluga. Ako su postavljeni drugi kolačići (npr. za funkcije analize), oni se u ovoj deklaraciji o zaštiti podataka tretiraju zasebno.

Dodaci za društvene mreže – „Shariff“ -Social-Media-Buttons
Na našoj web stranici koristimo dodatke sljedećih društvenih mreža. Za integraciju tih dodataka koristimo dodatak „Shariff“. Pravni temelj je čl. 6. st. 1 točka f) GDPR – a. Naš legitimni interes leži u poboljšanju kvalitete naše web stranice. Shariff je program otvorenog koda, razvijen od strane C’t i Heise. Integriranje ovog dodatka sprječava – pomoću povezane grafike – sljedeće dodatke na društvenim mrežama da automatski uspostave vezu s dotičnim poslužiteljem dodatka za društvenu mrežu kada posjetite našu web lokaciju na kojoj zauzvrat je odgovarajući dodatak društvene mreže integriran.

Tek kada kliknete na neku od tih povezanih grafika, bit ćete usmjereni na uslugu dotične društvene mreže. Tek tada će odgovarajuća društvena mreža prikupiti podatke o postupcima koji se odnose na upotrebu stranice. Ove informacije uključuju, na primjer, vašu IP adresu, datum i vrijeme kao i stranicu koju ste posjetili na našoj web stranici.

Ako ste prijavljeni na neku od usluga društvene mreže prilikom posjete nekih od naših web stranica s odgovarajućim dodatkom, davatelj odgovarajuće društvene mreže možda će moći prepoznati podatke o vašoj posjeti prikupljene na ovaj način i dodijeliti ga svom osobnom korisničkom računu ili tamo objaviti.

Ako, na primjer, koristite takozvani gumb “Dijeli” odgovarajuće društvene mreže, ove se informacije mogu pohraniti u vašem lokalnom korisničkom računu i objaviti putem platforme odgovarajućeg mrežnog pružatelja usluga. Ako to želite spriječiti, morate se odjaviti s odgovarajuće društvene mreže ili izvršiti odgovarajuće postavke na vašem korisničkom računu društvene mreže.

Dodatne informacije o “Shariff” možete pronaći na Heise – ovoj web stranici: http://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html

Sljedeće društvene mreže integrirane su u našu internetsku prisutnost:

Google+ od Google LLC-a, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, SAD.

Podaci o zaštiti privatnosti mogu se pronaći https://policies.google.com/privacy

Potvrđivanjem u skladu s EU-SAD štitom privatnosti https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active  Google jamči da su zahtjevi EU zaštite podataka također ispunjeni prilikom obrade podataka u SAD-u.

Facebook od Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD, upravljan unutar EU od Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska.

Podaci o zaštiti privatnosti mogu se naći na https://www.facebook.com/policy.php
Potvrđivanjem u skladu s EU-SAD štitom privatnosti https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active Facebook jamči da su zahtjevi EU zaštite podataka također ispunjeni prilikom obrade podataka u SAD-u.

Twitter od Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD.

Podaci o zaštiti privatnosti mogu se naći na https://twitter.com/privacy
Potvrđivanjem u skladu s EU-američkim štitom privatnosti https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active Twitter jamči da su zahtjevi EU zaštite podataka također ispunjeni prilikom obrade podataka u SAD-u.

XING od Xing AG, Gänsemarkt 43 – 20354 Hamburg – Njemačka.

Podaci o zaštiti privatnosti mogu se pronaći na https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung

WhatsApp tvrtke WhatsApp Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska.

Podaci o zaštiti privatnosti mogu se naći na https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy
WhatsApp Inc. („WhatsApp“) certificiran je od strane američkog Ministarstva trgovine EU-US-Privacy Shield and the Switzerland-US Privacy Shield.

Google Analytics
Naša web stranica koristi funkcije usluge web analize Google Analytics. Pružatelj usluge web analize je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics koristi “kolačiće”. Ovo su male tekstualne datoteke koje vaš web preglednik pohranjuje na vašem terminalnom uređaju i koji omogućuju analizu upotrebe web mjesta. Podaci generirani kolačićima o vašoj upotrebi naše web stranice prenose se na Googleov poslužitelj i tamo se pohranjuju. Lokacija poslužitelja uglavnom je u SAD-u.

Kolačići Google-Analytics postavljaju se na temelju čl. 6. st. 1 točka f) GDPR – a. Kao operator ove web stranice imamo legitiman interes za analizu ponašanja korisnika, kako bismo optimizirali našu web stranicu i, prema potrebi, za oglašavanje.

Kako bismo u potpunosti udovoljili smjernicama za zaštitu podataka, sklopili smo ugovor s Googleom za obradu narudžbi.

Google je certificiran prema Ugovoru o zaštiti privatnosti koji jamči da će se udovoljavati europskim zakonima o zaštiti podataka.
(https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

IP-anonimnost
Google Analytics koristimo u kombinaciji s funkcijom anonimnosti IP-a. IP anonominost osigurava da Google skrati vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru prije slanja u SAD. Moguće su iznimke u kojima Google cijelu IP adresu šalje na poslužitelja u SAD-u i tamo ga skraćuju. Google će u naše ime ove podatke upotrijebiti za procjenu vaše upotrebe web stranice, izradu izvješća o aktivnostima web stranice i za pružanje drugih usluga koje se odnose na web mjesto i korištenje interneta. IP adresa koju prenosi Google Analytics nije združena s ostalim Googleovim podacima.

Dodatci preglednika
Postavljanje kolačića od strane vašeg web preglednika može se spriječiti. Međutim, neke funkcije naše web stranice zbog toga mogu biti ograničene. Također možete spriječiti prikupljanje podataka o upotrebi vaše web stranice, uključujući vašu IP adresu i naknadnu obradu od strane Googlea. To je moguće preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan putem sljedeće veze: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Svrha prikupljanja podataka
Prikupljanje podataka putem usluge Google Analytics možete spriječiti klikom na sljedeću vezu. Postavit će se kolačić za isključivanje koji sprječava prikupljanje podataka pri budućim posjetima naše web stranice: deaktiviraj Google Analytics.

Pojedinosti o rukovanju korisničkim podacima u usluzi Google Analytics mogu se naći u Google – ovoj izjavi o zaštiti podataka: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

Demografske karakteristike usluge Google Analytics
Naša web stranica koristi funkciju “demografske karakteristike” usluge Google Analytics. Može se koristiti za izradu izvješća koja sadrže izjave o dobi, spolu i interesima posjetitelja web mjesta. Ovi podaci dolaze iz Googleovog oglašavanja u vezi sa zanimanjem, kao i podataka o posjetiteljima trećih pružatelja usluga. Nemoguće je dodijeliti podatke određenoj osobi. Ovu funkciju možete bilo kada isključiti. To je moguće putem postavki prikaza na vašem Google računu ili općenito zabranom prikupljanja vaših podataka od strane Google Analytics, kako je objašnjeno pod “prigovor na prikupljanje podataka”.

MailChimp – Bileten (eng. Newsletter)
Nudimo vam mogućnost da se besplatno registrirate za naše biltene putem naše web stranice. Za slanje našeg biltena koristimo MailChimp, uslugu The Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404, Atlanta, GA 30318, SAD, u daljnjem tekstu „The Rocket Science Group“.

Potvrđivanjem ugovora o zaštiti privatnosti između EU i SAD na https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active The Rocket Science Group osigurava da će obrada podataka u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje biti u skladu s podacima EU propisima o zaštiti. Pored toga, Rocket Science Group nudi dodatne informacije o zaštiti podataka na http://mailchimp.com/legal/privacy/

Ako se pretplatite na naš newsletter, podatke zatražene tijekom pretplate, kao što su vaša e-mail adresa i, po želji, vaše ime i adresa, obradit će The Rocket Science Group. Uz vašu IP adresu spremit će se datum i vrijeme registracije. Kao dio daljnjeg postupka registracije dobiti će se vaš pristanak na slanje biltena, posebno opisanog sadržaja i upućivanja na ovu izjavu o privatnosti.

Pored toga, bilten poslan putem The Rocket Science Group sadrži takozvane svjetionike za praćenje, koji su poznati i kao “web beacon”. Pomoću tih “svjetionika” možemo procijeniti je li i kada ste pročitali naš bilten i jeste li slijedili sve veze sadržane u biltenu. Uz ostale tehničke podatke, poput podataka vašeg računalnog sustava i vaše IP adrese, obrađeni se podaci pohranjuju kako bismo mogli optimizirati naš bilten i odgovoriti na želje čitatelja. Podaci se pohranjuju kako bi se povećala kvaliteta i atraktivnost naše ponude za biltene.

Pravni temelj za slanje biltena i analize je čl. 6. st. 1 točka a.) GDPR – a, tj. otprema se vrši samo uz vaš izričiti pristanak.

Sukladno čl. 7. stavak 3. GDPR-a možete opozvati svoj pristanak na slanje biltena u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. U tu svrhu jednostavno nas morate obavijestiti o opozivu ili kliknite vezu za odjavu koja se nalazi u svakom biltenu.

Spremanje podataka
Ako nema opravdanih razloga za dulje čuvanje i ako nije izričito navedeno, osobne podatke pohranjujemo samo onoliko koliko je neophodno da bismo ispunili željenu svrhu. U nekim slučajevima zakon predviđa zadržavanje osobnih podataka, primjerice u poreznom ili trgovačkom zakonu. U tim slučajevima podatke pohranjujemo samo za te pravne svrhe, ali ih ne obrađujemo na drugi način i brišemo nakon isteka zakonskog roka zadržavanja.

Vaša prava
U principu imate pravo na informacije, ispravku, brisanje, ograničenje, prenosivost podataka, opoziv i prigovor. Ako smatrate da obrada vaših podataka krši zakon o zaštiti podataka ili su vaša prava na zaštitu podataka povrijeđena na bilo koji drugi način, možete se žaliti nadzornom tijelu. U Austriji je to tijelo za zaštitu podataka.

Sigurnost podataka
Trudimo se osigurati sigurnost vaših podataka u okviru primjenjivih zakona o zaštiti podataka i tehničkih mogućnosti. Vaši se osobni podaci prenose šifrirani. Ovo se odnosi na vaše narudžbe i na korisničku prijavu. Koristimo SSL (Secure Socket Layer) sustav kodiranja, ali ističemo da prijenos podataka putem interneta (npr. Kada komunicirate e-poštom) može imati sigurnosne praznine. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih strana nije moguća. Da bismo osigurali vaše podatke, održavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere u skladu s čl. 32 GDPR-a, kojeg kontinuirano prilagođavamo najnovijim tehnologijama. Nadalje, ne jamčimo da će naše usluge biti dostupne u određeno vrijeme; kvarovi, prekidi ili ne mogu se isključiti. Poslužitelji koje koristimo redovito su i pažljivo sigurnosno kopirani.

Opoziv vašeg pristanka na obradu podataka
Neke su operacije obrade podataka moguće samo uz vaš izričiti pristanak. Opoziv ili vaš već dani pristanak mogući su u bilo kojem trenutku. Neformalna obavijest putem e-maila dovoljna je za opoziv. Povlačenje pristanka ne utječe na zakonitost postupaka obrade podataka koji se provode sve dok se zahtjev ne procesuira.